Campus - Alumnes

Experičncia d'alumnes d'intercanvi: Deborah Buri (catalā)

Bon dia, som na Deborah. Som alumna de Turisme de la Universitat de Torí, d’Itàlia. Gràcies al programa ERASMUS he continuat els estudis a la Universitat de les Illes Balears. M’agrada molt el clima i la gent d’aquí. A més, mentre he estudiat, també he aprofitat el temps per treballar en el meu camp d’estudi i professionalitzar-me.
Estar una temporada a les Balears, ha fet que aprengui català. Si anau a estudiar a França, no aprendreu francès? Doncs jo us recoman que us apunteu els cursos de català, la llengua pròpia de les Balears, per integrar-vos, entendre la gent i la seva forma de ser. Adéu!
 

15/06/2007
Experičncia d'alumnes d'intercanvi: Anca Lemnariu (romančs)

Buna! Sunt Anca si studiez la "Universitatea Stefan cel Mare" din Suceava. Am ales Universitatea din Insulele Baleare pentru a face un stagiu Erasmus si pentru ca Universitatea noastra si "Universitatea din Insulele Baleare" au semnat un contract de colaborare. Aici am cunoscut o cultura diferita de a noastra dar in aceeasi masura foarte interesanta.

De asemenea am invatat catalana, limba proprie a Insulelor Baleare. Este o limba care se aseamana mai mult cu româna decat cu spaniola. Stiind catalan m-a ajutat sa ma integrez si sa inteleg cultura de aici. Pe lânga faptul ca am invatat sã scriu si sã vorbesc am indraznit sa citesc o carte in catalanã.

Sper ca marturia mea sa va fie de folos si sa va anime sa veniti la "Universitatea din Insulele Baleare".
Pe curând!
 

15/06/2007
Experičncia d'alumnes d'intercanvi: Anca Lemnariu (catalā)

Hola, som n’Anca i estudii a la Universitat Stefan cel mare de Suceava. He triat la Universitat de les Illes Balears per fer una estada ERASMUS perquè la nostra universitat i la UIB tenen firmat un conveni de col•laboració. Aquí he conegut una cultura diferent a la nostra, però igualment d’interessant.
També he après català, la llengua pròpia de les Illes Balears. És un idioma que s’assembla més al romanès que no pas al castellà. Saber català m’ha ajudat a integrar-me i a entendre la cultura d’aquí. Jo, fins i tot, a més de parlar-lo m’he atrevit a llegir un llibre en català.
Us anim a fer una estada ERASMUS a les Illes Balears.Fins aviat!
 

15/06/2007
Experičncia d'alumnes d'intercanvi: Angela Petriuc (Romančs)

Buna!Ma numesc Angela. Sunt din România si studiez la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava. Multumita programului Erasmus am avut oportunitatea de a cunoaste o cultura extrem de interesanta, cea a Insulelor Baleare. Aici am avut ocazia de a mânca frit mallorqui, ensäimades (mâncaruri tipice pentru aceasta insula), am vazut dansurile si obiceiurile traditionale si m-am bucurat de o clima si un peisaj mediteranean, minunate.
În plus, am învatat catalana, limba proprie a Insulelor Baleare. Trebuie sa va spun ca nu a fost foarte dificil sa înteleg si sa vorbesc aceasta limba. Si toate acestea numai datorita experientei Erasmus în aceasta universitate.
Sper ca marturia mea sa va anime si pe voi sa veniti la UIB! La revedere!
 

15/06/2007
Experičncia d'alumnes d'intercanvi: Angela Petriuc (catalā)

Hola! Som n’Angela. Som romanesa i estudii a la Universitat Stefan cel Mare de Suceava. Gràcies al programa ERASMUS he conegut una cultura molt interessant, la de les Illes Balears: he menjat frit, ensaïmades, he vist els balls tradicionals i he gaudit d’un clima i un paisatge molt bells i mediterranis.
També he après català, la llengua pròpia de les Illes Balears. Entendre’l i parlar-lo no m’ha costat gaire.
Esper que el meu testimoni us animi a venir a la UIB.Adéu!
 

15/06/2007

Total de registres: 58, Pāgines: (11 / 12)