Divulgaciķ de la recerca - Cičncies de la salut

RESPOSTES: Noves molčcules contra el cāncer

Els grups de recerca de Química Supramolecular i de Biologia Cel·lular del Càncer de la UIB formen part del projecte d’investigació «Química supramolecular aplicada al disseny, la síntesi i l’avaluació de composts bioactius d’acció antiinflamatòria, antitumoral i antiparasitària». Dissenyen nous composts i avaluen si tenen activitat antitumoral.

15/05/2011
RESPOSTES: Controlar la nutriciķ

Un equip d'investigadors del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, encapçalat pel doctor Josep Tur, estudia l’estrès oxidatiu, la nutrició dels esportistes o el metabolisme energètic, entre d’altres.

15/04/2011
RESPOSTES: Prevenir l'obesitat

El catedràtic de Bioquímica Andreu Palou, ha descobert que la ingesta de leptina (una substància present a la llet materna) durant els primers mesos de vida, pot prevenir l’obesitat a llarg termini. Aquesta substància funciona com un programador metabòlic: aquells infants que hagin pres leptina tendran menys possibilitats de ser obesos en el futur.

15/03/2011
RESPOSTES: Envellir més tard

El Grup de Recerca en Fisiologia de la Universitat de les Illes Balears, dirigit pel doctor Ruben Rial, ha analitzat quin paper tenen l’hormona del creixement i la melatonina en l’envelliment del cervell. Els resultats demostren que els animals tractats amb aquestes hormones coordinen millors els moviments i tenen més resistència als esforços musculars. Això suposarà un rejoveniment real i fa que millorin les seves condicions de vida.

14/02/2011
RESPOSTES: Realitat virtual i dolor

La Unitat d’Investigació i Diagnòstic Neuropsicològic del Dolor Crònic de la Universitat de les Illes Balears, coneguda com UNIDOC, estudia la forma d’alleugerir els símptomes de la fibromiàlgia en els pacients. Es treballa amb una PDA, amb sessions i amb un sistema de realitat virtual dissenyat per induir emocions positives als pacients.

15/02/2011

Total de registres: 12, Pāgines: (2 / 3)