Escoltar

Divulgaciķ de la recerca - Cičncia

RESPOSTES: Cončixer el passat a través de la mar

El doctor Joan Fornós estudia el paleoclima, el clima del planeta en el passat, concretament, durant els darrers 300.000 anys. En col·laboració amb el grup bussejadors de la Federació Balear d'Espeleologia que encapçala en Xisco Gràci, l'equip examina coves subaquàtiques i analitza les emprentes dels nivells de la mar representades pels espeleotemes, que són les formacions minerals de les coves.

11/04/2011
RESPOSTES: Televisiķ per IP

El Laboratori de Tecnologia de la Informació Multimèdia de la UIB desenvolupa un projecte anomenat Mashup TV. L’objectiu principal és la creació d'un sistema de generació de canals TV de turisme interactiu. La novetat és que l’emissor genera graelles de programació on-line i el televisor rep els continguts a través d’una xarxa wi-fi.

15/03/2011
RESPOSTES: Aprofitar l'aigua

El departament d’Ecofisiologia vegetal de la UIB  és un grup pioner d’investigació que estudia els processos bàsics de les plantes com la fotosíntesi, la transpiració o la resistència a les sequeres per millorar l’eficiència de les plantes a l’estrès hídric. És a dir, com poden viure les plantes amb menys aigua.

04/03/2011
RESPOSTES: Aprofitar el sol

El grup de recerca d’Enginyeria de l’Edificació i Gestió Energètica del Departament de Física de la UIB ha dissenyat un col·lector solar amb una geomtria innovadora. Està dissenyat per encalentir circuits d’aigua, produir vapor i per a la refrigeració dins aplicacions industrials.

04/03/2011
RESPOSTES: Un cotxe previsor

Es tracta de l’ICAR, un projecte de la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial de la UIB. Consisteix en un cotxe equipat amb càmeres i sensors que reconeixen la cara del conductor, els vehicles que l’envolten i, per exemple, els passos zebra o els peatons i l’avisa en casos de possible perill.

15/02/2011

Total de registres: 36, Pāgines: (3 / 8)