Escoltar

Divulgaciķ de la recerca - Cičncies de la salut

Felix Grases - Estudi

Director del Laboratori d’Investigació
en Litiasi Renal de la UIB 

25/07/2013
RESPOSTES: Noves molčcules contra el cāncer

Els grups de recerca de Química Supramolecular i de Biologia Cel·lular del Càncer de la UIB formen part del projecte d’investigació «Química supramolecular aplicada al disseny, la síntesi i l’avaluació de composts bioactius d’acció antiinflamatòria, antitumoral i antiparasitària». Dissenyen nous composts i avaluen si tenen activitat antitumoral.

15/05/2011
RESPOSTES: Controlar la nutriciķ

Un equip d'investigadors del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, encapçalat pel doctor Josep Tur, estudia l’estrès oxidatiu, la nutrició dels esportistes o el metabolisme energètic, entre d’altres.

15/04/2011
RESPOSTES: Prevenir l'obesitat

El catedràtic de Bioquímica Andreu Palou, ha descobert que la ingesta de leptina (una substància present a la llet materna) durant els primers mesos de vida, pot prevenir l’obesitat a llarg termini. Aquesta substància funciona com un programador metabòlic: aquells infants que hagin pres leptina tendran menys possibilitats de ser obesos en el futur.

15/03/2011
RESPOSTES: Envellir més tard

El Grup de Recerca en Fisiologia de la Universitat de les Illes Balears, dirigit pel doctor Ruben Rial, ha analitzat quin paper tenen l’hormona del creixement i la melatonina en l’envelliment del cervell. Els resultats demostren que els animals tractats amb aquestes hormones coordinen millors els moviments i tenen més resistència als esforços musculars. Això suposarà un rejoveniment real i fa que millorin les seves condicions de vida.

14/02/2011

Total de registres: 13, Pāgines: (2 / 3)