Escoltar

Sèries - Respostes

RESPOSTES: Imitar el cervell

El professor Claudio Mirasso treballa a l’IFISC amb làsers semi-conductors. Amb aquests sistemes, vol imitar les tasques que realitza el cervell. Acoplant diferents nodes de làser, se cerca un comportament similar a les xarxes neuronals.

10/04/2011
RESPOSTES: L'expedició Malaspina

Carlos Duarte, investigador de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, un centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques i la UIB, dirigeix l’expedició Malaspina: canvi global i exploració de la biodiversitat de l’oceà global. L’expedició Malaspina avaluarà l’impacte del canvi global sobre l’oceà i comprovarà com hi influeixen les pressions ambientals originades per l’activitat humana.

10/04/2011
RESPOSTES: Conèixer el passat a través de la mar

El doctor Joan Fornós estudia el paleoclima, el clima del planeta en el passat, concretament, durant els darrers 300.000 anys. En col·laboració amb el grup bussejadors de la Federació Balear d'Espeleologia que encapçala en Xisco Gràci, l'equip examina coves subaquàtiques i analitza les emprentes dels nivells de la mar representades pels espeleotemes, que són les formacions minerals de les coves.

11/04/2011
RESPOSTES: Realitats diferents

El grup Arqueobalear del departament de Prehistòria fa 3 anys que viatja a Ghana per estudiar les marques manuals que deixen els indígenes a la ceràmica. Això els permet formular hipòtesis sobre com es fabricaven les peces de ceràmica prehistòriques de les Balears. A més, han estès l'estudi a les formacions de les cases de cada ètnia i han estudiat la conservació dels contes i la cultura oral ghanesa.

08/04/2011
RESPOSTES: Televisió per IP

El Laboratori de Tecnologia de la Informació Multimèdia de la UIB desenvolupa un projecte anomenat Mashup TV. L’objectiu principal és la creació d'un sistema de generació de canals TV de turisme interactiu. La novetat és que l’emissor genera graelles de programació on-line i el televisor rep els continguts a través d’una xarxa wi-fi.

15/03/2011

Total de registres: 32, Pàgines: (4 / 7)