Divulgaciķ de la recerca - Cičncia

Ingenieros Industriales, estamos en todo

Els enginyers industrials tenen com a tasca dissenyar, planificar i dirigir una gran quantitat de projectes: des d'edificis a sistemes antiincendis, piscines, molins productors d'electricitat, etc. A les Illes Balears tenen el seu propi col•legi professional, on reben l'ajuda necessària per tirar endavant la seva feina

01/01/1992
Servei I + D (OTRI)

El Servei I+D té com a principal objectiu la recerca i el desenvolupament, en col•laboració amb el món empresarial i acadèmic; compta amb els recursos adients, com els laboratoris, així com amb els investigadors.

01/01/1992
Corrents marins a la mediterrānea

La mar Mediterrània té una singularitat especial, es tracta d'una mar quasi tancada, un "gran llac" que té en l'estret de Gibraltar l'única comunicació amb la resta d'oceans. Els corrents marins a la Mediterrània són clau per entendre el funcionament d'aquesta mar interior, i el seu coneixement és bàsic per evitar o pal·liar els efectes de la contaminació industrial, o els abocaments de combustibles. El relleu del fons marí o la temperatura, etc., són també analitzats en aquest vídeo.

01/01/1992
Secuencias evolutivas: nuevas técnicas

Gràcies a la informàtica, és possible veure l'evolució de les espècies.

01/01/1991
Aliatges amb memōria de forma

Els aliatges amb memòria de forma canvien d’estructura segons la temperatura: això els fa molts útils i obre un gran ventall de possibilitats en la seva aplicació.
Els nous avenços en la creació de nous materials centren l'estudi d'un grup de recerca de la UIB. En concret, es tracta dels aliatges amb memòria de forma, materials que es poden deformar i que gràcies a un canvi de temperatura tornen a l'estat original. Aquests materials ja s'empren, per exemple, en els mecanismes de control com els termomarcadors.

01/01/1991

Total de registres: 36, Pāgines: (7 / 8)