Escoltar

Com estudiar amb profit / Sèries - Pren nota

Transcripció

Joan: Ei. Com va tot per la Universitat? Ja has començat a estudiar?

Laura: No, encara no m’hi he posat. Sempre em passa igual: començ a estudiar el darrer moment.

Joan: Al principi jo també ho feia, però vaig trobar una manera d’aprofitar millor el temps i treure resultats més bons.

Laura: Ah sí? Bah, conta’m com ho feies, tu que tens més experiència…

Joan: Es tracta de tenir en compte tres coses: el teu cos, l’entorn i, més directament, les tècniques que fas servir per estudiar.

Laura: Sí, ja veig clar el primer punt: menjar, dormir bé i fer esport. Però què vols dir amb l’entorn i les tècniques d’estudi?

Joan: Són aquests punts!

Veu en off d’en Joan:

  1. En primer lloc, fes servir l’agenda de veritat: distribueix les hores d’estudi amb una setmana d’antelació i marca-hi les dates importants. D’aquesta manera, fermes un compromís amb tu mateixa.
  2. A continuació, has de crear un bon lloc d’estudi: si hi tens un calendari a la vista, t’ajudarà a organitzar millor les tasques setmanals. A més, un rellotge et marcarà el temps d’estudi i de descans, perquè la concentració sigui constant.

Laura: M’agraden aquestes idees, continua! 

  1. T’ajudarà a estudiar millor si primer has llevat d’enmig tots aquells elements que et distreuen.
  2. El professor és un expert en la matèria i també en va ser alumne. Demana-li a tutoria quin és el millor mètode d’estudi per a l’assignatura que imparteix.

Laura: Ara ja ho veig tot molt més clar.

Joan: Ja veuràs que finalment això et serà ben útil.

Laura: En poques paraules…

Veu en off d’en Joan. Apareix escrit també en pantalla []:

  1. Si has de memoritzar, hi ha mètodes més eficaços que la simple repetició, però els hauràs d’aprendre i practicar, perquè siguin realment efectius. [Hi ha altres mètodes d’estudi més efectius que la repetició]
  2. És molt important crear un hàbit d’estudi: per exemple, estudiar cada dia a la mateixa hora durant un temps determinat. [Desenvolupa hàbits d’estudi]
  3. Pensa que subratllar, fer resums i esquemes són habilitats que sempre es poden millorar. Mira de trobar noves i millors formes d’estudiar: no ho deixis d’intentar. [Cerca noves maneres d’estudiar]

Laura: Així fa més ganes estudiar!

Joan: M’agrada que estiguis més animada.  

Autor:
Universitat de les Illes Balears
Productor:
Universitat d'Alacant, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de les Illes Balears, Universitat de València
Sinopsi:

Pren Nota és una sèrie que dóna consells als actuals i futurs estudiants universitaris.
La teva salut, el teu entorn d’estudi i les habilitats que exercites són les peces clau per afrontar els estudis universitaris amb garanties d’èxit. En aquesta ocasió et presentam algunes idees fonamentals que t’ajudaran a estudiar i treballar amb més eficàcia i constància.
versió catalana, versión castellanaenglish version,

 

Categories:
Pren nota
Idioma:
Català
Data:
10/10/2009
Durada:
00:03:24